Nyrkkeilyn Suomen mestari Satu Lehtonen on Vuoden Vasenkätinen

Nyrkkeilijä Satu Lehtonen on Vuoden Vasenkätinen 2016. Valinnan suorittaa Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Lehtonen palkitaan Almun järjestämällä Vasenkätisten Vestivaalilla kansainvälisenä vasenkätisten päivänä, lauantaina 13. elokuuta kello 16. Palkitsemisen jälkeen toimittaja Arto Nyberg haastattelee Lehtosta Viialan torilla.

Akaan Iskua edustava Satu Lehtonen on sarjan 48 kiloa Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari. Sarjasta 51 kiloa Lehtosella on Suomen mestaruudet vuosilta 2014 ja 2015. Lehtonen on nyrkkeillyt neljästi Suomi–Ruotsi-maaottelussa ja osallistunut Suomen joukkueessa myös kansainvälisiin turnauksiin.

Vuoden Vasenkätinen on valittu Akaassa vuodesta 2004, jolloin kunnianimen ja kiertopalkinnon sai pääministeri Matti Vanhanen. Vuoden Vasenkätinen 2015 oli kirjailija Kjell Westö, ja häntä ennen pysti on kiertänyt muun muassa Jukka Rasilan, Jari Tervon, Tiina Lymin, Jonna Tervomaan ja Jörn Donnerin vasempien käsien kautta.

Vasenkätisten Vestivaalin ohjelmassa on tänä vuonna myös muun muassa jalkapallo-ottelu Akaa All Stars vs. Raittius- ja urheiluseura Zoom. Ottelu pelataan Viialan urheilukentällä lauantaina kello 13.

Vasenkätisten Vestivaalin illassa Viialan Seurahuoneella esiintyvät kello 19 alkaen Loud Crowd, Tuomari Nurmio, Jukka Nousiainen ja Saimaa.

Lisää Vasenkätisten Vestivaaleista 2016 >>