VASENKÄTISTEN VESTIVAALI 2020

Vasenkätisten Vestivaalin lipunmyynti on alkanut! --- Osta lippusi tästä ---

Andy McCoy
Legendaarinen Andy McCoy esiintyy tämän vuoden Vasureilla.

Akaassa nähdään lauantaina 15. elokuuta Andy McCoy Band, Reckless Love, Mira Luoti Duo ja Kaskas

20-vuotisjuhliaan vääjäämättä lähestyvä Vasenkätisten Vestivaali eli Vasurit järjestetään taas Akaassa Etelä-Pirkanmaalla 15. elokuuta. Tapahtuman järjestää Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Ohjelma käynnistyy iltapäivän ilmaisella osuudella kello 13 Viialan torilla (Torikatu 1). Vuoden Vasenkätistä haastattelee tuttuun ja totuttuun tapaan yli kymmenen vuoden yhtämittaisella kokemuksella toimittaja Arto Nyberg.

Kotikentällään esiintyvän Arton kysymys-, jatkokysymys- ja vastauspatterin kanssa ovat Vasureilla ehtineet jo painia Jari Tervo, Pauli Hanhiniemi, Tommi Korpela, Tiina Lymi, Jörn Donner, Jonna Tervomaa, Tuomas Kyrö, Jukka Rasila, Kjell Westö, Satu Lehtonen, Eemi Tervaportti, Anni Sinnemäki ja Petteri Summanen.

Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelma järjestetään Toijalassa, ravintola Kruuna & Klaavan pihalle pystytettävässä suuressa tapahtumateltassa (Kurisjärventie 11). Elokuussa 2019 ensimmäistä kertaa Toijalassa järjestetty iltaohjelma sai kiitosta niin esiintyjiltä, yleisöltä kuin Almun yhteistyökumppaneiltakin, joten yhdistys päätti jatkaa samaa rataa.

Esimerkiksi Vasureiden vuoden 2019 pääesiintyjän Anssi Kelan koko yhtye totesi keikan jälkeen, että se oli kesän paras. Joulukuussa Kela kirjoitti Facebookissa mennyttä kautta niputtaessaan, että Vasureiden keikka oli koko vuoden paras.

Vuoden 2020 Vasenkätisten Vestivaalin lavalle nousevat Andy McCoy Band, Reckless Love, Mira Luoti Duo ja Kaskas. Maailmaa kiertänyt suomalaisten rock-raikuleiden ykköskvartetti Reckless Love korvaa alun perin ohjelmassa olleen Tumppi Varonen & Problemsin.

Andy McCoy Band

Andy McCoy on legendaarinen kitaristi, säveltäjä, Hanoi Rocksin perustaja, värikäs taiteilija ja paljon muuta. Mies auttoi tuomaan ensivaikutteita punk rockista Suomeen Briard-bändillään, joka oli Suomen ensimmäinen punk rock -yhtye. Vähän myöhemmin Andy soitti Pelle Miljoona Oy:ssä ennen kuin ystävystyi Michael Monroen kanssa ja perusti Hanoi Rocksin.

Hanoi Rocks teki viisi studioalbumia ja aloitti villin ja kiehtovan matkan ympäri maailmaa kiertämällä Eurooppaa, Iso-Britanniaa, Keski- ja Kaukoitää ja Yhdysvaltoja. Tämän jälkeen Andy McCoy on kiertänyt maailmaa useiden legendaaristen yhtyeiden ja artistien kanssa, julkaissut sooloalbumeja, kirjan ja elokuvan ja pitänyt taidenäyttelyn. Vuonna 2002 Hanoi Rocks syntyi uudelleen, julkaisi kolme studioalbumia ja kierteli Euroopassa ja Japanissa. Paluu huipentui kuuteen jäähyväiskeikkaan Tavastialla vuonna 2009. 25.9.2019 Andy McCoy julkaisi 24 vuoden tauon jälkeen uuden sooloalbumi 21st Century Rocks.

Reckless Love

Reckless Love murtautui suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2010 ilmestyneellä debyyttialbumillaan, joka sai myös kansainvälisen julkaisun aina Japania myöten. Hyväntuulisen metallin suurlähettiläät rikkoivat kultarajan heti seuraavalla levyllään "Animal Attraction", jonka jälkeen bändi on julkaissut "Spirit" ja "InVader" -pitkäsoitot. Olli Hermanin, Pepe Recklessin, Jalle Vernen ja Hessu Maxxin muodostaman Reckless Loven hiteiksi ovat nousseet muun muassa Night On Fire, Hot, Monster ja Romance. Keikalla bändi yhdistää, jalostaa ja päivittää hard rockin ja glam rockin parhaat puolet ja perinteet loisteliaaksi liveshowksi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Reckless Love
Reckless Love: Olli Herman, Pepe Reckless, Jalle Verne ja Hessu Maxx

Reckless Love on kiertänyt keikoilla ympäri maailmaa, mutta bändillä on tiiviit siteet myös Vasenkätisten Vestivaalin kotikentälle Akaaseen. Paitsi että Akaa on rumpali Hessu Maxxin kotikaupunki, koko bändi on nähty usein Hessun studiolla ja treenikämpällä harjoittelemassa. Paikalliset maisemat ja Miss Suomi -tason naiskauneus ovat tuttuja myös alla olevasta linkistä löytyvästä Romance-biisin videosta.

Mira Luoti

Mira Luoti osallistui vuoden 2002 alussa Popstars-laulukilpailuun, jonka tarkoituksena oli muodostaa naisista koostuva pop-yhtye. Kilpailussa hän tutustui Paula Vesalaan ja perusti saman vuoden kesällä tämän kanssa PMMP:n. PMMP tuli tunnetuksi kultaa myyneellä kesähitillään Rusketusraidat, joka oli Suomen myydyin single vuonna 2003. Yhtyeen läpimurto tapahtui keväällä 2005 julkaistulla Kovemmat kädet -albumilla, joka pysyi Suomen virallisella albumilistalla yhtäjaksoisesti yli vuoden.

Satoja tuhansia levyjä myyneen PMMP:n viimeinen keikka oli 27. lokakuuta 2013 Helsingin jäähallissa. Tammikuussa 2016 Mira Luoti julkaisi ensimmäisen soolosinglensä Pinnan alla. Samana vuonna julkaistiin singlet Puhu mulle hulluudesta, Musta laatikko, Lähiölaulu, Tunnelivisio ja Sitä tipahtaa pimeyteen. Ensimmäisen, yhdessä Arto Tuunelan kanssa tehdyn Tunnelivisio-sooloalbuminsa Luoti julkaisi syyskuussa 2016. Toinen soololevy Haureuden valtatiel ilmestyi syyskuussa 2019.

Kaskas

Reckless Loven Hessu Maxxin lisäksi myös Kaskas-yhtyeen juuret ovat vahvasti Akaan Viialassa ja kouluaikaisissa bändikuvioissa. Tinja Lahdenmäki perusti ensimmäisen yhtyeensä ala-asteen toisella luokalla, ja Laura Savikko tuli samaiseen bänditoimintaan mukaan ala-asteen aikana. Kuorotaustainen Annsofi Kreivi liittyi remmiin yläasteella ja kiinnostui samoihin aikoihin rumpujen soitosta.

Kaskas on kiertänyt Pirkanmaata ja muuta Suomea tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa noin kymmenen vuoden ajan. Rempseän pop rock -trion keikkasettien kulmakivenä ovat olleet coverit, mutta halu oman musiikin tekemiseen ja esittämiseen on kulkenut matkassa aina. Omiin kappaleisiin panostamisen myötä Kaskas on päässyt myös äänittämisen makuun, ja ensimmäinen äänite, Hetki ennen pudotusta -EP, julkaistiin viime vuoden elokuussa. Vasureilla Kaskas-keikan pääpaino on juurikin omassa biisimateriaalissa.

Liput Tiketistä

Vasenkätisten Vestivaalin lipunmyynti on käynnistynyt Tiketin verkkokaupassa. Pääset ostamaan lipun tästä linkistä.