Kjell Westö on Vuoden vasenkätinen 2015

Westö osallistuu toimittaja Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun

Kirjailija Kjell Westö on valittu Vuoden vasenkätiseksi 2015. Westö palkitaan kiertopalkinnolla Vasenkätisten Vestivaalilla Akaassa lauantaina 8. elokuuta kello 17.

Palkitsemisen jälkeen Westö osallistuu toimittaja Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun, jossa ovat mukana myös Antti Holma, Siri Kolu ja Matti Rönkä. Vasenkätisten Vestivaalin järjestää Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Vuonna 1961 syntynyt Kjell Westö on julkaissut runoja ja novelleja sekä kuusi romaania. Westö on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana vuosina 1990, 2000, 2003, 2006 ja 2013. Vuonna 2006 hän voitti palkinnon romaanillaan Missä kuljimme kerran.

Vuonna 2013 Finlandia-palkintoehdokkaana ollut Kangastus 38 sai sekä Ruotsin radion Romaanipalkinnon että Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Westön kirjoista on tehty myös elokuvia ja teatterisovituksia. Vuonna 2008 Pro Finlandia -mitalilla palkittu Westö on opiskellut Svenska social- och kommunalhögskolanissa Helsingissä. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli toimittajana muun muassa Hufvudstadsbladetissa ja Ny Tid -lehdessä.

Vasenkätisten Vestivaalilla taas monipuolinen ohjelma

Lauantaina 8.8.2015 Akaan Viialassa järjestettävä Vasenkätisten Vestivaali tarjoaa jälleen mielenkiintoista ohjelmaa kompaktissa paketissa. Vasurit on tänä vuonna yksi Kirjan Vuoden tapahtumista.

Iltapäivällä kello 15 Viialan kirjastossa Vilkussa Juba Tuomola ja Mauri Kunnas kertovat työstään Arto Nybergin haastattelemana ja fläppitaulun kera.

Kello 17 maksuton ohjelma jatkuu Viialan torilla Vuoden vasenkätisen palkitsemisella ja vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskustelulla.

Vasenkätisten Vestivaalin iltaa vietetään kirjaston ja torin väliin jäävällä Viialan Seurahuoneella. Lavalle nousevat kello 19 alkaen Kimmo Pohjonen ja Saana Pohjonen, Novotonik, Atomirotta sekä puoliltaöin aloittava Paleface & Räjähtävä Nyrkki. Seurahuoneen alakerran pub Wanhassa Holvissa esiintyvät Jake Yrölä soolona sekä Aki Sirkesaloa tributoiva Project X.

Liput Viialan Seurahuoneelle maksavat ennakkoon 20 ja ovelta 25 euroa.

Lisää Vasenkätisten Vestivaaleista 2015 >>