Jukka Rasila on Vuoden Vasenkätinen

Vuoden Vasenkätinen 2014 on näyttelijä Jukka Rasila. Arvonimen saajasta päättää vuosittain Akaassa Etelä-Pirkanmaalla toimiva Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Jukka Rasila saapuu lauantaina 9.8. kello 15 Akaan Viialaan Vasenkätisten Vestivaalille, missä häntä haastattelee toimittaja Arto Nyberg. Rasila saa Nahkalinnan päiväkodin puistikossa myös vuodeksi haltuunsa Vuoden Vasenkätisen kiertopalkinnon, joka palautui juuri viime vuoden valitulta, kirjailija Tuomas Kyröltä.

Kyröä ennen Vuoden Vasenkätiseksi on valittu muun muassa Jonna Tervomaa, Jörn Donner, Jari Tervo, Tiina Lymi, Tommi Korpela, Kaija Saariaho, Jarkko Nieminen ja Matti Vanhanen.

Oulussa 12. elokuuta 1969 syntynyt Jukka Rasila on tullut tutuksi erityisesti television komediasarjoista. Niistä tunnetuimpia ovat Studio Julmahuvi, Kaverille ei jätetä, Läpiveto, Ihmebantu ja tuoreimpana ja suosituimpana Putous.

Animaatioelokuvien ja -sarjojen suomenkielisenä äänenä Rasila on yksi maamme käytetyimpiä ja suosituimpia. Hän on tehnyt rooleja muun muassa Shrek-elokuvissa Aasina sekä Walt Disney -piirrettyjen Aku Ankkana. Televisiossa Rasilan äänellä puhuvat muun muassa Puuha-Peten Pusku, Putte ja farmari Pikkelssi sekä Richard Scarryn touhukkaan maailman ja monen muun sarjan useat hahmot.

Kuluneen kesän Jukka Rasila näytteli Oulussa Meri Oulun kesäteatterin Tankki täyteen -näytelmässä konstaapeli Reinikaista. Varsinaisen Reinikaisen eli Tenho Saurénin kotikonnut Viialassa ovatkin oiva paikka vastaanottaa Vuoden Vasenkätisen arvonimi.

Lisää Vasenkätisten Vestivaaleista 2014 >>