VASENKÄTISTEN VESTIVAALI 2015

Paleface pääesiintyjäksi Vasenkätisten Vestivaalille

Lauantai 8. elokuuta 2015
Kuva: Raimo Uunila
Kuva: Raimo Uunila

Vuoden 2015 Vasenkätisten Vestivaalin pääesiintyjä on Paleface. Suomalaisen kantaaottavan hiphopin ykkösmies tuo Viialan Seurahuoneelle myös yhtyeensä Räjähtävän nyrkin, joka vilisee maan kovimpia groove-ammattilaisia.

Paleface on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista. Vuonna 2001 julkaistu esikoisalbumi The Pale Ontologist oli kotimaisen hip-hopin kentällä kulmakivi, ja se huomattiin myös ulkomailla. Hittisinglet Back to Square One sekä The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV ovat jäänet ihmisten mieliin, ja ne toivat Palefacelle faneja genrerajojen ulkopuolelta.

Vuonna 2003 julkaistu kakkosalbumi Quarter Past jatkoi samaa linjaa edeltäjänsä kanssa, ja viimeistään silloin oli selvää, että Paleface oli raivannut paikkansa Suomen musiikkigenren eturiviin ja kiistattomasti kotimaisen hip-hopin kovimmaksi nimeksi ja valtiaan paikalle.

Vuonna 2010 Paleface julkaisi neljännen albuminsa Helsinki – Shangri-La. Albumi oli Palefacen ensimmäinen suomenkielinen levytys ja se myi kultaa alle kuukaudessa sekä myöhemmin platinaa. Single Talonomistaja nousi saman tien radiokanavien voimasoittoon sekä Youtube-hitiksi. Albumi palkittiin joulukuussa 2010 Etno-Emmalla ja se oli myös Soundi-lehden vuoden kotimainen albumi.

Emma-gaalassa 2011 Paleface palkittiin vuoden miessolistina.

Myös 2012 julkaistu Maan Tapa -albumi meni suoraan listakärkeen ja myi ilmestymisviikollaan kultaa.

Vuonna 2014 Paleface julkaisi kolmannen suomenkielisen levynsä Luova tuho, joka jatkaa yhteiskunnan, ympäristön, yksilöiden ja yhteisöjen räväkkää ruotimista. Arvosteluista ei ole puuttunut tähtiä eikä ylisanoja. Luovalla tuholla vierailee koko joukko Vasenkätisten Vestivaalin edellisvuosien tähtiä kuten Jonna Tervomaa, Tommy Lindgren ja Tuomo Prättälä.

Paitsi armoitettuna sanoittajana Paleface linkittyy muutenkin oivasti Vasenkätisten Vestivaalin tämänvuotiseen kirjallisuusteemaan. Syntymänimellään Karri Miettinen hän on toimittanut Rappiotaidetta – Suomiräpin tekijät -teoksen sekä suomentanut muun muassa Curtis Hansonin elokuvan 8 Mile sekä kirjallisuutta kuten Saul Williamsia ja A.J. Albanya.

Lisää Vasenkätisten Vestivaalista 2015 >>