VASENKÄTISTEN VESTIVAALI 2023

OHJELMA

Lauantai 12. elokuuta 2023

Iltapäiväohjelma Viialan torilla

15.00 TT Mäkinen
15.20 Vuoden Vasenkätisen palkitseminen, Arto Nyberg haastattelee Vuoden Vasenkätistä
15.45 TT Mäkinen

Iltaohjelma Ravintola Kruuna & Klaavassa, Kurisjärventie 11, Akaa (K-18)

19.00 Lipunmyynti alkaa ovelta
20.00 SPOIL.
21.30 El Migu & T Swoop
23.00 Ursus Factory
00.30 Jukka Poika & DJ

Liput Tiketin verkkokaupassa ennakkoon 25 euroa ja tapahtumapäivänä Tiketissä sekä ovella 30 euroa.

Jukka Poika
Jukka Poika vestivaalin pääesiintyjänä

Vasenkätisten Vestivaalilla nähdään Jukka Poika & dj, Ursus Factory, El Migu & T Swoop ja SPOIL.

Almu järjestää taas Vasenkätisten Vestivaalin Akaassa Etelä-Pirkanmaalla lauantaina 12. elokuuta. Kello 15 Viialan torilla alkavaan iltapäiväohjelmaan kuuluu Lovex -bändin keulakuvana tunnetun ja soolouraa käynnistävän TT Mäkisen keikka sekä Vuoden Vasenkätisen palkitseminen ja haastattelu. Vuoden Vasenkätisten haastattelijana on tuttuun ja totuttuun tapaan Arto Nyberg.

Illalla ravintola Kruuna & Klaavassa (Kurisjärventie 11, Akaa) esiintyvät Jukka Poika & dj, Ursus Factory, El Migu & T Swoop ja SPOIL.

Jukka Poika

Kun nuori Jukka kuunteli reggaeta ensimmäisen kerran kaverinsa tukkoiselta c-kasetilta, kyseessä oli Max Romeon albumi "War inna Babylon". Tietämättään Jukka oli törmännyt musiikinlajiin, josta muodostuisi hänelle tulevien vuosikymmenten elämäntehtävä.

Alkujaan englanninkielisestä lukiobändistä melkoiseksi millennium-ilmiöksi kehkeytyneen Soul Captain Bandin ja nenäkkään Kapteeni Ä-ni-duon jälkeen Jukka ryhtyi sooloartistiksi. 2010-luvulla nähtiin topakka hittiputki biiseistä kuten Mielihyvää, Kylmästä lämpimään, Silkkii ja Älä tyri nyt. Breikkausvuosien haipista kertoo jotain se, että vuonna 2012 Maailma kylässä -tapahtumaan Jukka Poika -konserttiin Kaisaniemen puistoon ahtautui 20 000 ihmistä. Seuraavana vuonna Jukka nähtiin Vain elämää -ohjelman toisella tuotantokaudella.

Jukka on jatkanut ahkeraa keikkailua niin pitkäaikaisen kumppaninsa LemppariDJ Stormyn kuin Lempparibändi-livekokoonpanon kanssa.

Viime vuosina on julkaistu hittejä kuten Papaija, Haituvat ja Souda kesämies. Vain elämää -ohjelmassa Jukka kävi toistamiseen vuonna 2021.

"Reggaen saundi ja musiikillinen kieli ovat minulle edelleen inspiraatio", sanoo Jukka. "Minua kiehtoo koko paketti: soittaminen, laulaminen, kirjoittaminen, tuotanto, äänittäminen, dub-miksaus. Voi modernisti sekoittaa tyylejä tai nojata perinteeseen. Livessä puolestaan on kyse flowsta ja läsnäolosta. Reggae on hauskaa ja vakavaa, ryhdikästä ja letkeää yhtä aikaa."

Vasenkätisten Vestivaalilla Jukka Poika esiintyy DJ Stormyn kanssa.

Ursus Factory
Ursus Factory

Ursus Factory

Ursus Factory on laulaja-kitaristi Jussi Pelkosen ja rumpali-laulaja Aleksi Ripatin muodostama duo, joka on perustettu vuonna 2013. Yhtye on tunnettu erityisesti riehakkaista keikoistaan, ja sen on kehuttu usein olevan yksi Suomen parhaista livebändeistä. Ytimessä on duon saumaton yhteys, joka purkautuu soitossa puhtaana, vastustamattomana rock ’n’ rollin riemuna.

Ursus Factory on suomalaisella musiikkikentällä poikkeuksellinen helmi, jonka riehakas neo-garagerock rämisee mutta tinkimättömästi melodiat edellä. Yhtyeen yhdeksi tavaramerkiksi ovat nousseet Pelkosen pilke silmäkulmassa kirjailemat lyriikat, joissa poukkoileva tajunnanvirta ja veitsenterävät huomiot kulkevat rinta rinnan.

Biisit ovat hillittömän energisiä, ja oman hullaannuttavan silauksen antaa yhtyeelle ominainen tyyli, jossa toisella kädellä räjähtävät riffit mäiskivät kuulijaa naamaan samalla kun toisella kädellä laulujen aiheet silittävät herkästi poskea.

Yleisön ja kriitikoiden pitkäaikainen suosikkibändi on julkaissut neljä albumia ja kerännyt matkansa varrella reilusti tunnustusta.

Toistuvasti Suomen parhaaksi livebändiksi tituleerattu yhtye on myynyt laajalti loppuun keikkasaleja, joista mainittakoon kolme loppuunmyytyä Tavastiaa levynjulkkarien merkeissä.

Vuonna 2021 yhtye muun muassa sai kolme ehdokkuutta Emma-gaalassa (Vuoden yhtye, Vuoden rock, Vuoden artisti -yleisöäänestys), esiintyi itsenäisyyspäivänä YLE:n Linnan jatkoilla sekä nostettiin Helsingin Sanomien ”Vuoden 2021 parhaimmat levyt” ja Soundi-musiikkilehden kriitikoiden ”Vuoden 2021 parhaat” listauksille. Albumi Onnellinen sukupolvi (2021) sijoittui julkaisuviikolla virallisen albumistan sijalle 6. ja fyysisen listan sijalle 2.

Yhtye julkaisi neljännen albuminsa I maaliskuussa 2023.

El Migu & T Swoop
El Migu & T Swoop

El Migu & T Swoop

El Migu on uudenlaista reggaetonsoundia Suomen musiikkimarkkinoille tuova lupaus. Artistin kuubalais-bolivialaiset juuret kuuluvat vahvasti tuotannoissa, joissa latinoenergia sulautuu suomen kieleen ennenkuulumattomalla tyylillä.

El Migun tunnetuin julkaisu, Spotifyssa lähes 10 miljoonaa latausta kerännyt Erilainen-single sai suuren nosteen TikTokissa jo ennen kappaleen virallista julkaisua ja saavutti lyhyessä ajassa suuren määrän striimejä, ylittäen platinarajan Spotifyssa. Tuorein julkaisu SHAKE (feat. Etta) nousi oitis Suomen kuunnelluimpien kappaleiden listalle ja antaa vahvaa näyttöä artistin tulevasta tuotannosta.

El Migu julkaisi vuoden 2021 keväällä UUS VISIO – EP:n, jota artisti kuvailee eri tavalla ja näkökulmalla, tunteella kirjoitetuksi. Suomessa reggaeton mielletään usein kesä- ja bilemusiikiksi, ja El Migu haluaakin tuoda esiin, kuinka mukana voi olla syvällisempikin sanoma ja, että reggaetonin juuret ovat katumusiikista lähtöisin.

El Migu kiersi kesällä 2022 yhdessä T Swoopin kanssa ympäri Suomea aina maakunnista Ruisrockin telttalavalle keräten ylistävää palautetta niin yleisöltä kuin keikkapaikkojen henkilökunnaltakin. El Migun energisyys välittyy lavalta yleisöön ja saa ujommankin tanssijalan vipattamaan.

Myös Vasenkätisten Vestivaalille El Migu tulee yhdessä T Swoopin kanssa. T Swoopin tunnetuin hitti on Spotifyssa yli 8,5 miljoonaa kertaa kuunneltu Mon Ami.

SPOIL.
SPOIL.

SPOIL.

SPOIL. on akaalaislähtöinen vuonna 2021 perustettu alternative-yhtye. Sen biiseissä on roppakaupalla mieleenpainuvia melodioita, isoja riffejä sekä energistä tulkintaa.

Bändiin kuuluvat Aapo Haavisto (laulu), Jonne Kulmala (kitara), Erno Koipio (kitara), Petri Jouppi (basso) ja Juho Lundán (rummut).

"Lavalla vaikutamme yleisöön kuin yleisöön välittäen paikallisen hardcore-bändin tuomaa lämpöä ja tunnelman, jossa jokaisen on helppo kuulua joukkoon", Emergenza-bändikilpailun Tampereen-finaalissa toukokuussa esiintynyt SPOIL. lupaa.

TT Mäkinen
TT Mäkinen

TT Mäkinen

TT Mäkinen on laulaja-lauluntekijä, joka on uuden edessä. Kansainvälinen rock-ura ja nuoruus ovat menneisyyttä. Vuosien varrella fokuksen ollessa muissa asioissa muun elämän ohessa syntyi lauluja, joiden myötä into musiikkiin löytyi uudelleen.

Nyt TT laulaa itse keksimiään ja kehumiaan biisejä suomeksi, ja kappaleet käsittelevät lemmenasioiden ohella muun muassa elämän merkityksellisyyttä ja merkityksettömyyttä. Tyylillisesti kappaleet samoilevat popin, rockin ja iskelmän välisillä poluilla.

Ensimmäiset julkaisut on suunniteltu syksylle 2023.