VASENKÄTISTEN VESTIVAALI 2017

Vasenkätisten Vestivaalilla kova kattaus

Lauantai 12. elokuuta 2017
Miljoonasade
Vasureiden illan päättää Miljoonasade

Akaan suurin vuosittainen musiikkitapahtuma Vasenkätisten Vestivaali järjestetään lauantaina 12. elokuuta Viialan Seurahuoneella. Aikataulu ja ohjelma on seuraava:

18.00 Ovet auki ja lipunmyynti alkaa
19.00 Kauko Röyhkä Trio
20.30 Ville Leinonen Futureiman
22.00 Pietarin Spektaakkeli
23.30 Miljoonasade

Liput ennakkoon 25€, ovelta 30€. Ennakkolippujen myynti alkaa 12.7.2017.

Ennakkolippujen myyntipaikat: Viiala: Wanha Holvi, Toijala: Torin Kebab-grilli, Valkeakoski: Sportia, Ideapark: Swamp Music, Tampere: Swamp Music (Tuomiokirkonkatu 17)

Esiintyjistä ja ohjelmasta

Akaan elävän musiikin yhdistys Almun järjestämää Vasenkätisten Vestivaalia eli Vasureita vietetään tänä vuonna lauantaina 12. elokuuta. Maksuttomassa iltapäiväohjelmassa on perinteitä kunnioittaen muun muassa Arto Nybergin suorittama Vuoden Vasenkätisen haastattelu. Ilta Viialan Seurahuoneella puolestaan tempaisee jälleen kerran mukaansa kertakaikkisen kovalla bändikattauksella.

Vasureiden esiintyjistä läheisin suhde Akaaseen on Ville Leinosella. Monipuolinen muusikko ja laulaja muistetaan Toijalan Kellariteatterissa pitkään pyörineen Iskelmärunoilija Raul Reiman -näytelmän pääroolista.

Ville Leinosen kymmenen vuoden takaisella Hei!-levyllä oli eri puolilla nykyistä Akaata vaikuttaneen Raul Reimanin (1950–1987) sanoituksia, ja niiden pariin Leinonen palasi entistä vahvemmin tänä vuonna. Maaliskuussa 2017 ilmestyneen Hei taas! -levyn disko-iskelmien teksteistä suurin osa on Reimanin kynästä. Kynästä, jolla syntyi lähes 1300 sanoitusta ja useita kestohittejä kuten Tummat silmät ruskea tukka, Titanic ja Olen suomalainen.

Vasureilla nähtävän Futureiman-shown täydentävät Ville Leinosen rinnalla kitaristi Tuomas Eriksson ja kosketinsoittaja Janne Lastumäki.

Kauko Röyhkä. Ville Leinonen.
Kauko Röyhkää tahdittaa Janne Riisiö ja Mikko Hellström. Ville Leinonen esiintyy klo 20.30.

Vasureiden muista esiintyjistä löytyy sekä kokenutta kovuutta että tuoretta särmää

Kauko Röyhkä on vuodesta 1980 ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Vasureille Röyhkä tulee yhdessä Janne Riisiön (perkussiot) ja Mikko Hellströmin (kontrabasso) kanssa. Trio julkaisi viime vuonna albumin Aamuöiseen sateeseen, joka sisältää Röyhkän uusia kappaleita sekä uusia sovituksia aikaisemmista hiteistä.

Pietarin Spektaakkeli oli vuoden 2015 soitetuin kotimainen bändi Radio Helsingin taajuuksilla, ja se on esiintynyt kaikilla Suomen suurimmilla festareilla. Yhtyeen kappaleista löytyy vaikutteita niin hip-hopista, folkista, bluesista, mustalaismusiikista, rockabillystä, garagerockista, Jamaikan rytmeistä kuin iskelmästäkin.

Pietarin Spektaakkelin kokoonpanoon kuuluvat kitaristi-laulaja Pietari ja rumpali Tykopaatti sekä suomirokin suurnimien kuten J Karjalaisen ja Tuomari Nurmion luottomiehenä tunnettu basisti Mitja Tuurala.

Vasureiden illan päättävä Miljoonasade on 1980-luvun puolivälistä alkaen kävellyt omaa, Heikki Salon sanoittamaa ja pitkälti säveltämääkin polkua. Hiljaisempien vuosien jälkeen yhtye koottiin uudelleen vuonna 2014 We Want More -televisio-ohjelmaan, ja sen jälkeen vauhti ei ole laantunut eikä taso taantunut. Bändin tuorein albumi Sähköinen Rouva Maa on vuodelta 2016.